Dalekohled Titanium 8x56 ED

zařazení: OPTIKA | DELTA OPTICAL | DALEKOHLEDY MYSLIVECKÉ | Velká světelnost | Univerzální myslivec | Dalekohledy Titanium

Dalekohled Titanium 8x56 ED

Dalekohled Titanium 8x56 ED

obrázky: 1

Zobrazit splátkovou kalkulačku

Dalekohled Titanium 8x56 ED

Záruka: pět let | Doba dodání: Do tří dnů

kód: STE003568

Podrobný popis

Dalekohled Titanium 8x56ED spojuje v sobě klasický optický systém s vynikající kvalitou obrazu a precizní dílenské zpracování. Použité nízko disperzní sklo, odstraňuje barevnou vadu a zlepšuje vykreslení, obzvlášť v šeru. Navíc optické schéma dalekohled má jedinečnou konstrukci, poskytující zorné pole 7° - největší mezi dalekohledy 8x56 na trhu vůbec. Těleso dalekohledu nově má zdrsněné pogumování, které se příjemně a pevně zdrži v rukou.

Čočky a hranoly optického systému mají vícevrstvové povlaky nanášené speciální technologii a vykazují hodnotu 99.5% pro přenos světelného toku. Tato technologie má za následek dosažení téměř teoretický možných hodnot. Celkový přenos světla optickým systémem dalekohledu se  rovná  93%.

Dalekohled je voděodolný, vodotěsný  plněný dusíkem.

Technické parametry
Zorný úhel: 7°
Zvětšení: 8x
Průměr objektivu: 56 mm
Zorné pole: 127 m/1000m
Optické sklo: BaK4
Relativní světelnost: 49
Stmívací faktor: 21,2
Nejkratší ostřící vzdálenost: 5m
Rozměry: 200x185x65mm
Hmotnost: 1,15kg

Komplet

* Titanium 8х56ED
* Brašna
* Řemínek
* Čisticí hadřík
* Návod
* Záruční list

 


Čočky dalekohledu jsou vyrobený z ED skla.

Co to vlastně zmámená a v čem je výhoda dalekohledu ED?  Dalekohledy s ED sklem se řadí mezi špičku v optice protože minimalizují barevnou vadu (aberaci). Pokud se podíváte běžným dalekohledem nebo jakýmkoliv optickým přistrojem na rozhraní tmavého a světlého,  kde je velký kontrast, zaznamenáte namodralý stín.

chromatická aberace

Je to naprosto běžný jev a tato optická vada vznikla fyzikální podstatou lomu světelných paprsku v čočce. Jednoduše se dá říct že v ideálu světelné paprsky různých vlnových délek souběžné s optickou osou by se měli po průchodu čočkou prolnout v jednom bodě. Ve skutečnosti tomu tak není protože paprsky různých vlnových délek se lamou pod různými úhly a prolínají optickou osu v určitém intervalu ne bodu.

princip aberace

Tuto optickou vádu má každá optika a to v různém měřítku podle její kvality, a tato vada není úplně odstranitelná, alespoň ne pro celé viditelné spektrum. K její minimalizací se používá bud speciální velmi složitá konstrukce objektivu tzv. APO, nebo nízko disperzní sklo při vyrobě čoček tzv. ED sklo.

Dalekohled má zorný úhel 7°.

Na trhu najdete jen velmi málo dalekohledu které mají tak velký zorný úhel. K čemu je to dobré ? Často se stává že pozorujete nějaký objekt který má pohyb, nebo pozorujete velký rozlehlý objekt, plaň, pole a chcete vidět všechno co se děje kolem bez toho abyste museli zaměřovat dalekohled pokaždé na jiné místo. Tam všude dalekohled s velkým zorným polem bude Vám užitečný. Navíc pro člověka je přirozené vidět co největší prostor neboť lidský zrak má zorný úhel skoro 180°.

Nová povrchová úprava.

Pogumování dalekohledu má novou protiskluzovou úpravu. Kromě velmi povedeného estetického vzhledu nová povrchová úprava má i ryze praktické vlastnosti: je drsná a má matný tmavě zelený odstín, dalekohled se tím velmi dobře zdrži v rukách, neklouže.

Za zmínku také stojí nové pouzdro pro dalekohled.

Pouzdro je vyrobeno na způsob mini brašny s horním zipem, je tvrzeno, takže dobře chrání dalekohled během přepravy. Dalekohled se velmi pohodlně ukládá do pouzdra.

Pouzdro delkohledu Titanium 8x52EDPouzdro delkohledu Titanium 8x52EDPouzdro delkohledu Titanium 8x52ED

Doprava Zdarma
10 190,-
4 vytiskni produkt

Doporučujeme

Dárkový poukaz

Vážení zákazníci,

Kromě internetového obchodu pro vás nyní spouštíme nový internetový bazar. Žádné provize nebo zbytečné průtahy!

Stačí vložit inzerát a počkat na odpověď kupujícího...

Vyzkoušejte...

http://inzerce.vseprolov.cz

Inzertní server

přejít na inzerci ...