Dalekohled Vortex Viper HD 8x42

zařazení: OPTIKA | VORTEX | Dalekohledy Viper HD

Dalekohled Vortex Viper HD 8x42

Dalekohled Vortex Viper HD 8x42

obrázky: 123

Zobrazit splátkovou kalkulačku

Dalekohled Vortex Viper HD 8x42

Záruka: Doživotní záruka | Doba dodání: týdenní

kód: STE020701

Prémiová optika a robustní konstrukce v nesmírně kompaktním lehkém balení - co víc si přát? Možná by se hodil kvalitní postroj k uschování a přepravě vaší investice. A právě proto je už jeden v balení! Lovci, střelci i jíní outdooroví nadšenci můžou využít vysoce kvalitní provedení dalekohledů řady Viper HD

Viper 8x42 HD je velmi kvalitně zpracovaný vodotěsný, argonem plněný dalekohled se střechovými hranoly, zvětšením 8x, průměrem objektivu 42mm a zorným polem 136m/1000m. Dalekohled má velmi kvalitní optiku a vynikající světelnost při velkém zvětšení. Je vhodný pro myslivost, ornitologii a běžné pozorování přírody a okolí, kdy je potřeba rozlišit detaily a to i v horších světelných podmínkách např. za soumraku. Lze jej používat i ve špatném počasí např. v dešti a mrazu. Dalekohledem je možné pozorovat i velmi blízké objekty. Nejkratší zaostřitelná vzdálenost jsou 2m.

Optická soustava obsahuje vícečlenné okuláry a objektivy z kvalitního optického skla s nízkou disperzí a velkou propustností světla.

Střechové hranoly jsou vyrobeny z optického skla BaK4. Střecha hranolů je opatřena speciální reflexní vrstvou pro zvýšení světelnosti. Hranoly mají fázové vrstvy, které zvyšují kontrast a ostrost obrazu a zlepšují pozorovací komfort (při delším pozorování nejsou oči unavené).

Všechny optické členy jsou opatřeny antireflexními vrtsvami Vortex - XR-FMC (Fully Multi Coating). Tyto vrstvy zlepšují schopnost přenosu světla a tím znatelně zvyšují skutečnou světelnost dalekohledu.

Vnější plochy čoček objektivů a okulárů jsou opatřeny vodu odpuzující vrstvou ArmorTek, která zabraňuje vytváření skvrn od vody, hmyzu nebo pryskyřic. Díky této speciální vrstvě ArmorTek nevyžaduje optika časté čištění a tím se znatelně prodlužuje životnost dalekohledu.

Tělo dalekohledu je pogumované a díky ergonomickým prvkům se výborně drží i když je dalekohled mokrý nebo namrzlý. Očnice jsou otočné vysunovací s mezistupni. Mají pogumovaný povrch a netlačí na oční jamky. Pokud nosíte brýle, je možné nechat očnice zasunuté a pozorovat s nasazenými brýlemi. Ostření je vnitřní a ovládá se centrálním šroubem. Je velmi přesné a citlivé. Na ostřícím dílu je integrovaná tzv. dioptrická korekce, pomocí níž lze zaostření upravit přesně podle očí pozorovatele.

Dalekohled je vodotěsný a plněný argonem proti zamlžování zevnitř. Argon mnohem lépe chrání vnitřní části dalekohledu před nežádoucím rosením než dusík. Prodlužuje tak celkovou životnost dalekohledu.

Dalekohled je také možné upevnit na stativ pomocí stativového adaptéru (volitelné příslušenství).

Dalekohled je dodávaný včetně brašny, krytek, čistící utěrky a popruhu.

 

Technická data

Typ dalekohledu binokulární

Zvětšení 8x

Průměr objektivu 42 mm

Hranolová soustava střechové hranoly

Zorné pole (v 1000 m)136 m

Zorný úhel dalekohledu 7.8°

Průměr výstupní pupily 5.25 mm

Relativní světelnost 27.56

Index stmívání 18.33

Vzdálenost výstupní pupily 18 mm

Nejkratší ostřící vzdálenost 2 m

Rozpětí okulárů 56 - 75 mm

Rozměry 142 x 124 mm

Hmotnost 695 g

 

Doprava Zdarma
13 900,-
3

Další fotografie

Dalekohled Vortex Viper HD 8x42Dalekohled Vortex Viper HD 8x42 vytiskni produkt

Doporučujeme

Dárkový poukaz

Vážení zákazníci,

Kromě internetového obchodu pro vás nyní spouštíme nový internetový bazar. Žádné provize nebo zbytečné průtahy!

Stačí vložit inzerát a počkat na odpověď kupujícího...

Vyzkoušejte...

http://inzerce.vseprolov.cz

Inzertní server

přejít na inzerci ...